FAQ

Veelgestelde vragen


De spelregels


Voordat u kunt bieden dient u zich eerst te registreren. U moet een e-mailadres, volledige naam en telefoonnummer opgeven. Wanneer u een account geregistreerd heeft, moet u uw e-mail bevestigen. Check uw inbox voor onze verificatie e-mail en klik op de link. (Dit kan enkele minuten duren, bekijk eventueel uw spamfolder.) Hierna kunt u inloggen op onze website en beginnen met bieden op onze veilingen. Indien u problemen heeft met registeren, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen op [email protected]

De spelregels

 1. Biedstappen:
  • het startbod is EUR 100.
  • EUR 100 tot EUR 250 -> met EUR 10
  • EUR 250 tot EUR 500 -> met EUR 25
  • EUR 500 tot EUR 1000 -> met EUR 50
  • EUR 1000 tot EUR 2500 -> met EUR 100
  • Boven EUR 2500 -> met EUR 250
 2. Wanneer een uitgebracht bod gelijk eindigt met een autobod op het uiteindelijke verkoopbedrag, dan is de gunning aan het autobod (want dat is eerder uitgebracht).
 3. Wanneer 2 of meerdere autobiedingen gelijk eindigen op het uiteindelijke verkoopbedrag, dan is de gunning aan het eerst uitgebrachte autobod.
 4. Desgewenst kunnen kooporders worden uitgebracht. Kooporders dienen schriftelijk aan MYPIGEONAUCTION.COM te worden kenbaar gemaakt d.m.v. Email, Whatsapp of WeChat. Een kooporder dient uiterlijk 4 uur voor het einde van de veiling in het bezit te zijn van MYPIGEONAUCTION.COM. U kunt hiervoor uw opdracht sturen naar: [email protected] of whatsappen naar +31 (0)650836053. Een kooporder kan worden herkend wanneer een bieding is geplaatst onder naam van ‘MYPIGEONAUCTION.COM’.
 5. Alle uitgebrachte biedingen en kooporders zijn niet vrijblijvend, maar ALTIJD bindend.
 6. De winnaar van de duif/bon is degene die het hoogste bod heeft uitgebracht, zoals weergegeven bij het einde van de veiling en staat geregistreerd in het biedsysteem van MYPIGEONAUCTION.COM.
 7. De eindtijd van de internetveiling is zoals aangegeven bij de veiling. Wordt binnen 5 (!) minuten voor afloop van de veiling nog een bod uitgebracht, dan wordt de sluitingstijd voor deze duif/bon met 5 (!) minuten verlengd en zo voort.
 8. Een internetveiling kan worden gevolgd door een zaalveiling. Wanneer dit het geval is, dan wordt dit door MYPIGEONAUCTION.COM nadrukkelijk vermeld bij de betreffende veiling. Hierbij is het eindbod van het internet, het openingsbod van de zaalveiling.
 9. MYPIGEONAUCTION.COM is gerechtigd een bieder voor afloop van de veiling een aanbetaling te vragen van ten hoogste 50 % van het geboden bedrag. Wanneer de betreffende bieder uiteindelijk niet het hoogste bod heeft uitgebracht wordt dit bedrag per omgaande terug betaald.
 10. Indien u een veiling heeft gewonnen, dan ziet u een “Betaal nu” knop op de veiling pagina verschijnen wanneer de veiling is afgelopen. U krijgt ook een email bericht met de kennisgeving dat u een veiling heeft gewonnen. Volgt u alstublieft de stappen die u worden gevraagd te doen. Een overzicht van uw veiling(en) kunt u vinden op uw “Mijn account” pagina.
 11. Zowel de koper als de verkoper ontvangen na afloop van de veiling een email met alle gegevens over afhandeling van de veiling. Betaling dient uiterlijk binnen 7 kalenderdagen na einde veiling plaats te vinden door middel van een bankoverschrijving, online internetbankieren, PayPal, iDeal of contant.
 12. De eventuele verzendkosten zijn altijd voor rekening van de koper, tenzij vooraf anders is overeengekomen.
 13. De verkoper is verantwoordelijk en aansprakelijk voor de juistheid van de geleverde en vertoonde informatie betreffende zijn/haar veiling.
 14. De koper geeft toestemming om de door hem ter beschikking aan MYPIGEONAUCTION.COM gestelde gegevens door te geven aan de verkopende partij.
 15. De verkoper draagt de nadrukkelijke verantwoordelijk voor de gezondheid en kwaliteit van zijn/haar aangeboden duiven. MYPIGEONAUCTION.COM is hierin intermediair en kan niet aansprakelijk worden gesteld voor gezondheidsproblemen van aangeboden duiven.
 16. MYPIGEONAUCTION.COM sluit iedere vorm van aansprakelijkheid voortvloeiend uit enig gebrek van onze website uit.
 17. MYPIGEONAUCTION.COM is gerechtigd bovenstaande voorwaarden ten allen tijde te wijzigen.
 18. Op transacties die mogelijk zijn gemaakt door veilingen van MYPIGEONAUCTION.COM zijn altijd de algemene servicevoorwaarden (voor de verkopende partij) en algemene verkoopvoorwaarden (voor de kopende partij) van kracht, zoals deze zijn gedeponeerd op onze website.

Transport


Uw aankoop persoonlijk bij ons ophalen in Ijsselmuiden? Dat is mogelijk
(alleen op afspraak)

Contactgegevens:

Jeffrey Jongbloed

Spoortstraat 51-J

8271 RG Ijsselmuiden

Mobiel +31 (0)613636695

Email: [email protected]

Uw aankoop thuis laten bezorgen?

 

Nederland/België

duiventransport Henk de Vries (HDV Transport)

Henk de Vries

Website: www.hdvkoerier.nl/ophalen en vul het formulier in

Email:  [email protected]

Mobiel +31 (0)611171721

Wilt u uw aankoop/aankopen door een andere partij laten ophalen, graag
dit tijdig aan ons kenbaar maken.

Wij van Mypigeonauction wensen u veel succes met uw aankoop! Heeft u
andere vragen stel deze gerust !

× Chat